Situatie

Bedrijfsopvolging

Redenen voor bedrijfsopvolging

Er zijn verschillende momenten en redenen waarom je als ondernemer met een investeringsmaatschappij kan gaan praten. Een van die momenten kan zijn wanneer je overweegt je bedrijf over te dragen aan een opvolg(st)er. Vroeg of laat krijgen de meeste ondernemers hiermee te maken. Bij sommige ondernemers is het bereiken van een bepaalde leeftijd de aanleiding, maar vaak ook doordat een onverwachte situatie die zich voordoet.

Wij begrijpen dat bedrijfsopvolging niet alleen een zakelijk proces is. Als ondernemer heb je het bedrijf met ziel en zaligheid opgebouwd. En bij een opvolging komt meer kijken dan alleen feiten en cijfers.

Deze opvolg(st)er kan iemand binnen de familie zijn maar even zo goed iemand van buiten. We maken vaak mee dat de beoogde opvolg(st)er niet voldoende financiele middelen heeft om de overname te financieren. In dat geval kunnen wij helpen bij de financiering hiervan.

Een andere optie kan zijn om een pre-exit  te doen. Dit betekent dat wij nu al een gedeelte van de aandelen kopen, maar dat je als ondernemer zelf een gedeelte van de aandelen houdt. Als ondernemer blijf je in dat geval zowel operationeel als financieel betrokken, terwijl je wel alvast een gedeelte van de opgebouwde waarde van je bedrijf verzilvert.

Misschien heb je nog geen opvolger in gedachten? Ook in dat geval kunnen wij helpen. Wij hebben een netwerk van geinteresseerde kandidaten dat we kunnen inzetten om te kijken of er een match te maken is met zowel jou als ondernemer als met jouw bedrijf.

De kansen op een geslaagde overdracht nemen toe als je de opvolging tijdig en zorgvuldig bespreekt met alle stakeholders: jouw familieleden, maar ook je medewerkers, klanten, leveranciers en bank. Dat vereist zorgvuldige planning en implementatie, waar we desgewenst ook bij kunnen helpen.

Hoe wij jou kunnen helpen

Wij snappen de dynamiek van de hierboven beschreven situaties. En kunnen als partner helpen om een bedrijfsopvolging te ondersteunen en mogelijk te maken, met oog voor alle belanghebbenden. Neem contact met ons om te kijken wat er mogelijk is.

 

Neem contact op

Wij snappen dat voor een succesvolle samenwerking meer nodig is dan kapitaal of een spreadsheet met getallen. En zijn geïnteresseerd in jouw verhaal en jouw ambitie.

De koffie staat altijd klaar.

Neem contact op