Digital and Ecommerce

SECTOR

Digital & E-commerce

Riverdam heeft specifieke aandacht voor Digital & E-commerce

Digitale technologie verandert ook onze manieren van werken, businessmodellen en sectoren. Veel organisaties werken aan digitale transformaties om klanten en talent te binden en zich te onderscheiden van de concurrentie, of ontwikkelen een disruptief businessmodel op basis van digitale technologie.

Wij verstaan onder digital, bedrijven die zich focussen op het digitaliseren van klantervaringen, of teams, architectuur en platformen bouwen die je digitale business laten groeien. Daarnaast kijken we naar agencies die optimaal gebruik maken van data voor het vinden van de juiste kanalen en doelgroepen om invulling te geven aan de digital marketing strategie van hun klanten. Ook zien we daarbij dat er agencies zijn die zich richten op het bouwen van brands voor de nieuwe digitale realiteit. Onder e-commerce verstaan we bedrijven die zowel B2C als B2B online producten of diensten verkopen.

In Digital & E-commerce zien wij een aantal trends waar bedrijven die actief zijn in deze sector op in moeten spelen

Aanpassingsvermogen

Snelle veranderingen

Op het gebied van e-commerce zien we interessante trends bijvoorbeeld op het gebied van augmented reality (online passen van kleren en visualiseren van producten), clicks & bricks (combinatie webshop met fysieke winkel), mobile first, conversational commerce (chatbots), ultra personalisatie (big data), marktplaatsen zoals een Amazon en Bol.com vs. unieke kleine spelers, het direct-to consumer model (waarbij de producent rechtstreeks aan de consument levert in plaats van via tussenhandel) en de toenemende focus op duurzaamheid (bijvoorbeeld in keuze van verpakkingen, manier van transporteren of mate van retouren)

AI & big data

Technologie

In veel sectoren, zoals de zorg, energietransitie en veiligheid is op korte termijn veel nieuwe technologie nodig. Nieuwe technologie kost vaak jaren om te ontwikkelen en toe te passen in de praktijk, voordat het doorslaggevende impact heeft. Interessnte subsectoren en trends hier zijn onder andere kunstmatige intelligentie (AI), big data, blockchain en robotisering.

Ben jij ondernemer in de Digital of E-commerce sector?

Wij spreken veel ondernemers die actief zijn in Digital of E-commerce.

Ben jij ook een ondernemer in de Digital of E-commerce sector en denk je aan het (gedeeltelijk) verkopen van je bedrijf, een overname, ophalen van groeikapitaal? Of wil je een Management Buy In doen in deze sector?

Dan komen we graag met jou in contact!

Neem contact op

Wij snappen dat voor een succesvolle samenwerking meer nodig is dan kapitaal of een spreadsheet met getallen. En zijn geïnteresseerd in jouw verhaal en jouw ambitie.

De koffie staat altijd klaar.

Neem contact op