Emma Solutions en Wylance ICT uit Tilburg voegen de bedrijven samen om de marktpositie in Noord-Brabant verder te verstevigen.

Emma Solutions breidt verder uit met overname van Wylance ICT

Den Bosch, juni 2023 – Emma Solutions uit Den Bosch breidt verder uit en neemt samen met investeringsmaatschappij Riverdam Wylance ICT uit Tilbug over. Na de overname gaat Emma Solutions de twee bedrijven samenvoegen. Het verenigen van de Brabantse bedrijven gaat helpen om de regionale marktpositie verder te verstevigen en groei van het bedrijf in Noord-Brabant verder te versnellen zodat het klanten nog beter kan ondersteunen bij de toenemende vraag naar online werkplekbeheer en IT-security. De beide bedrijven gaan na de samenvoeging verder onder de naam Emma Solutions.

De online cloud en security-oplossingen van Emma Solutions uit Den Bosch zorgen ervoor dat werknemers overal veilig en onbezorgd kunnen werken. “De overname van Wylance ICT uit Tilburg maakt deel uit van een groter plan. Naast autonome groei zijn we actief op zoek naar overnamekandidaten in Noord-Brabant om de marktpositie van Emma Solutions verder te verstevigen en onze dienstverlening uit te breiden”, zegt Luuk Carpaij, directeur van Emma Solutions. Door de samenvoeging kan Emma Solutions sneller groeien, de organisatie in Den Bosch verder professionaliseren en nog meer midden- en klein bedrijven beter van dienst zijn met online werkplekbeheer, IT-security, connectivity en ICT-beheer. In 2022 is Emma Solutions samengevoegd met BT Groep ICT uit Oisterwijk.

“De Nederlandse IT-markt is de derde ‘Mainport’ van Nederland en wij voorzien de komende jaren een verdere groeiversnelling door de verdere digitale transformatie als onderliggende driver. De overname van Wylance ICT is onze zevende investering in onze ambitie om zowel autonoom als via overnames in deze markt te groeien,” stelt medeoprichter Manuel Leussink van investeringsmaatschappij Riverdam.

Eric Nabben, oprichter van Wylance ICT, heeft veel vertrouwen in de samenvoeging en in de directie van Emma Solutions bestaande uit Jeroen Noordermeer en Luuk Carpaij. “Emma Solutions groeit snel en verstevigt met de mensen en ervaring van Wylance ICT het fundament voor verdere professionalisering van de organisatie en groei in Noord-Brabant.” aldus Nabben. Medeoprichter van Wylance ICT Jeroen van de Sanden blijft na de transactie werkzaam bij Emma Solutions.

Dealmakers

Koper Riverdam werd tijdens het dealtraject geadviseerd door M&A-adviseurs van Koenen & Co, Wave Corporate Finance, KD Legal en Zuidbroek Notarissen. Verkoper Wylance ICT werd bijgestaan door YourEconomics en VDT advocaten.

Over Emma Solutions

Emma Solutions is opgericht in 1999 en adviseert, implementeert en beheert de IT-omgeving van kleine en middelgrote MKB-bedrijven zodat zij zorgeloos kunnen ondernemen. Emma Solutions is gevestigd in Den Bosch en is met name actief in Noord-Brabant.

Over Wylance ICT

Wylance ICT is in 2002 opgericht en gestart met het aanbieden van ICT-oplossingen. Wylance ICT verzorgt het IT-netwerk en werkplekbeheer van een groot aantal klanten in het midden- en kleinbedrijf in Noord-Brabant. Het bedrijf is gevestigd in Tilburg.

Over Riverdam

Riverdam is een investeringsmaatschappij en investeert in winstgevende Nederlandse MKB bedrijven met een omzet tot 20 miljoen euro. Het biedt ondernemers de beste kans om het bedrijf verder te laten groeien, door inzet van kennis en ervaring, financieringsmogelijkheden, hands-on support en een groot netwerk.

Neem contact op

Wij begrijpen dat voor een succesvolle samenwerking meer nodig is dan kapitaal of een spreadsheet met getallen. En zijn geïnteresseerd in jouw verhaal en jouw ambitie.

De koffie staat altijd klaar.

Neem contact op