Samenvoeging van BT Groep ICT en Emma Solutions gaat helpen om klanten en medewerkers nog beter van dienst te zijn

ICT-dienstverlener BT Groep ICT neemt Emma Solutions over

Den Bosch, 19 mei 2022 – BT Groep ICT uit Oisterwijk acquireert samen met investeringsmaatschappij Riverdam ICT-dienstverlener Emma Solutions en gaat de twee bedrijven samenvoegen. De samenvoeging van beide bedrijven gaat Emma Solutions helpen om de lokale marktpositie verder te verstevigen, groei van het bedrijf verder te versnellen en klanten nog beter te bedienen. Emma Solutions uit Den Bosch is sinds 1999 allround ICT- dienstverlener met sterke focus op cloud ICT-oplossingen en implementeert en beheert deze voor kleine tot middelgrote bedrijven in Noord-Brabant. Beide bedrijven gaan na de transactie samen verder onder de naam Emma Solutions.

 

Vraag naar online werkplekbeheer blijft toenemen
De IT-branche behoort tot de snelst groeiende sectoren in Nederland. “Mede door de pandemie zijn we veel meer thuis gaan werken en zien we een versnelling in de digitalisering van bedrijfsprocessen. De vraag naar online werkplek beheer blijft daardoor toenemen. De online cloud oplossingen van Emma Solutions uit Den Bosch zorgen ervoor dat werknemers overal veilig en onbezorgd kunnen werken.

“De Nederlandse IT markt is de derde ‘Mainport’ van Nederland en wij voorzien de komende jaren een verdere groeiversnelling door de verdere digitale transformatie als onderliggende driver. Deze investering is onze derde stap in onze ambitie om zowel autonoom als via overnames in deze markt te groeien,” stelt medeoprichter Derk van Wingerden van Riverdam. “Door de samenvoeging van Emma Solutions en BT Groep ICT uit Oisterwijk kan Emma Solutions sneller groeien, de organisatie verder professionaliseren en nog meer midden en klein bedrijven in Noord-Brabant beter van dienst zijn met online werkplek beheer, VoIP, en ICT-beheer. Naast autonome groei gaan we actief op zoek naar overnamekandidaten in de regio Noord-Brabant om de marktpositie van Emma Solutions verder te verstevigen en onze dienstverlening uit te breiden”, zegt commercieel directeur Luuk Carpaij.

Alexander Remi, oprichter van Emma Solutions en vertrekkend directeur, heeft veel vertrouwen in de nieuwe directie gevormd door Luuk en Jeroen: “Emma Solutions is klaar voor deze groei en met de mensen van BT Groep ICT krijgt Emma nog meer expertise in huis, terwijl het DNA gelijk blijft”, aldus Remi.

Over Emma Solutions
Emma Solutions is opgericht in 1999 en adviseert, implementeert en beheert de IT-omgeving van kleine en middelgrote MKB-bedrijven zodat zij zorgeloos kunnen ondernemen. Emma Solutions is gevestigd in Den Bosch en is met name actief in Noord-Brabant. Het is actief maatschappelijk betrokken als partner van voetbalclub FC Den Bosch en basketbalclub Heroes Den Bosch.

 

Over Riverdam
Riverdam is een investeringsmaatschappij die investeert in winstgevende Nederlandse MKB bedrijven met een omzet tot 20 miljoen euro. Het biedt ondernemers de beste kans om het bedrijf verder te laten groeien, door inzet van kennis en ervaring, financieringsmogelijkheden, hands-on support en een groot netwerk.

Neem contact op

Wij begrijpen dat voor een succesvolle samenwerking meer nodig is dan kapitaal of een spreadsheet met getallen. En zijn geïnteresseerd in jouw verhaal en jouw ambitie.

De koffie staat altijd klaar.

Neem contact op