Private equity

Investeer in het nieuwe Riverdam fonds

Riverdam is een Nederlandse private equity investeerder en brengt kapitaal van particuliere investeerders en family offices bij elkaar. Het fonds heeft als doel om voor haar investeerders een jaarlijks doelrendement van 20%-30% te behalen door te investeren gevestigde IT Managed Service Providers (MSPs).

Fonds informatie downloaden

Fonds focus

Focus op IT Managed Service Providers

Het fonds brengt kapitaal van investeerders bij elkaar en investeert dit in meerderheidsbelangen en 100% overnames van voornamelijk in Nederland gevestigde MSPs.

Wat doet een IT Managed Service Provider (MSP)?
Managed services is het overhevelen van enkele bedrijfsprocessen naar een externe partij met als doel een hogere efficiëntie of lagere kosten. Via een IT Managed Service Provider neemt de klant IT-infrastructuur en -beheer af, al dan niet als een dienst tegen een vast en voorspelbaar bedrag per maand. MSPs kunnen een breed scala aan diensten bieden, waaronder bijvoorbeeld doorlopende monitoring en beheer van alle applicaties, de IT infrastructuur, uitvoeren van patches etc. Deze werkzaamheden gebeuren in de meeste gevallen op afstand, waardoor MSPs de IT-omgeving van hun klanten continue kunnen monitoren, wijzigen, bijwerken en eventuele problemen direct kunnen oplossen.

Managed IT Service Providers bieden alle benodigde expertise tegen veel lagere kosten leveren dan wanneer een bedrijf zelf al deze kennis in huis moet hebben. Uiteindelijk bieden MSPs dezelfde diensten als een interne IT-afdeling: MSPs adviseren, installeren en beheren alle IT-behoeften van een bedrijf of organisatie.

De MSP-markt is aantrekkelijk voor investeerders door:

 

  1. De hoge mate van ‘recurring’ omzet (langjarige abonnementen)
  2. De sterke klant lock-in (ICT is de kerninfrastructuur van bedrijven, switchen gebeurt weinig)
  3. De groeiverwachtingen voor de vraag naar MSP diensten (met name security) voor de toekomst
  4. De zeer gefragmenteerde markt waardoor er ruimte én rationale is voor consolidatie.

Vraag nu de brochure aan met meer informatie over de voorwaarden en condities van het fonds

Fonds informatie downloaden

Fonds informatie aanvragen

Plan een online kennismaking in

Plan een online kennismaking in als je meer wilt weten over het fonds.

Plan online kennismaking in