SECTOR

IT & Software

Riverdam heeft specifieke aandacht voor IT & Software

De IT-branche behoort tot de snelst groeiende branches in Nederland, en is daarnaast een belangrijke facilitator van de digitalisering in andere sectoren.

Onze interesse en affiniteit gaat in deze sector uit naar naar softwarebedrijven, system integrators en IT-dienstverleners, tech- en internetbedrijven, hosting- en cloud providers.

In de Software & IT zien wij de volgende trends waar bedrijven die actief zijn in deze sector op in moeten spelen:

Aantrekken en behouden van kwalitatief goed personeel 

Met stip op 1. Doordat steeds meer bedrijven digitaliseren en de IT-infrastructuur uitbesteden, stijgt de vraag naar goed personeel. Daarnaast stijgt het aantal IT-bedrijven waardoor de concurrentie toeneemt en personeel soms eenvoudig kan wisselen tussen IT-bedrijven. Goed personeelsbeleid en het bieden van een prettige werkomgeving zijn wat ons betreft key om in deze markt te kunnen slagen als bedrijf.

Focus op privacy en beveiliging

ICT-bedrijven moet zich sinds de introductie van de GDPR (General Data Protection Regulation) houden aan strengere regels als het gaat om bescherming van persoonsgegevens. ICT-dienstverleners die niet goed met deze wetten en regels omgaan, lopen het risico op boetes. Bedrijven die de regels rondom privacy en beveiliging van data en persoonsgegevens goed op orde hebben, lopen een stapje voor op hun concurrenten. Consumenten willen ten slotte dat bedrijven veilig en zorgvuldig met hun persoonsgegevens omgaan en kiezen daarom eerder voor een partij die dit goed geregeld heeft.

Focus op duurzaamheid

De IT markt is een grootgebruiker van energie. Vooral de datacenters verbruiken veel enegie. Belangrijk aandachtspunt in de sector is om te kijken hoe deze energie op een andere manier kan worden opgewekt. Naast het verduurzamen van energieverbruik van datacenters, wordt er gewerkt aan een optimale koeling ervan. De nieuwste techniek is vloeibare koeling waarmee je specifieke onderdelen kunt koelen in plaats van het hele datacenter Zo koel je het datacenter efficiënter , wat geld bespaart en beter is voor het milieu. We verwachten dat deze ontwikkelingen het komende jaar versnellen en dat MKB bedrijven hier slim op in kunnen spelen.

Ben jij ondernemer in de IT of Software?

Wij spreken veel ondernemers die actief zijn in de IT of Software industrie.

Ben jij ook een ondernemer in de IT of Software industrie en denk je aan het (gedeeltelijk) verkopen van je bedrijf, een overname, ophalen van groeikapitaal? Of wil je een Management Buy In doen in deze sector?

Dan komen we graag met jou in contact!

Neem contact op

Wij snappen dat voor een succesvolle samenwerking meer nodig is dan kapitaal of een spreadsheet met getallen. En zijn geïnteresseerd in jouw verhaal en jouw ambitie.

De koffie staat altijd klaar.

Neem contact op