Overname Prosoft door Office IT

Office IT en Prosoft ICT uit Harlingen voegen de bedrijven samen om de marktpositie in het Noorden van Nederland verder te verstevigen.

Office IT breidt verder uit met overname van Prosoft ICT

Sneek, maart 2023 – Office IT uit Sneek breidt verder uit en neemt samen met investeringsmaatschappij Riverdam Prosoft ICT uit Harlingen over. Na de overname gaat Office IT de twee bedrijven samenvoegen. Het verenigen van de Friese bedrijven gaat helpen om de regionale marktpositie verder te verstevigen, groei van het bedrijf in Noord-Nederland verder te versnellen en klanten nog beter te ondersteunen bij de toenemende vraag naar online werkplekbeheer. De beide bedrijven gaan na de samenvoeging verder onder de naam Office IT.

De online cloud-oplossingen van Office IT uit Sneek zorgen ervoor dat werknemers overal veilig en onbezorgd kunnen werken. “De overname van Prosoft ICT uit Harlingen maakt deel uit van een groter plan. Naast autonome groei zijn we actief op zoek naar overnamekandidaten in het Noorden van Nederland om de marktpositie van Office IT verder te verstevigen en onze dienstverlening uit te breiden”, zegt Stefan Ooms, directeur van Office IT. Door de samenvoeging kan Office IT sneller groeien, de organisatie in Sneek verder professionaliseren en nog meer midden- en klein bedrijven beter van dienst zijn met online werkplekbeheer, VoIP, cloud-diensten en ICT-beheer. In 2022 nam Office IT ook al Elcom Automatisering uit Sneek over.

“De Nederlandse IT-markt is de derde ‘Mainport’ van Nederland en wij voorzien de komende jaren een verdere groeiversnelling door de verdere digitale transformatie als onderliggende driver. Deze investering is onze vijfde stap in onze ambitie om zowel autonoom als via overnames in deze markt te groeien,” stelt medeoprichter Manuel Leussink van investeringsmaatschappij Riverdam.

Severinus Planting, medeoprichter van Prosoft ICT, heeft veel vertrouwen in de samenvoeging. “Office IT groeit snel en verstevigt met de mensen en ervaring van Prosoft ICT het fundament voor verdere groei in Noord-Nederland. Office IT kan met de Friese krachtenbundeling klanten nog beter bedienen” aldus Planting, die net als Lieuwe Hoitinga en Nico de Lange, de andere medeoprichters van Prosoft ICT, na de transactie bij Office IT werkzaam blijven.

Over Office IT

Office IT is opgericht in 2007 en adviseert, implementeert en beheert de IT-omgeving van kleine en middelgrote MKB-bedrijven zodat zij zorgeloos kunnen ondernemen. Office IT is gevestigd in Sneek en is met name actief in Friesland, Groningen en Noord-Holland. In 2022 heeft Office IT haar plaatsgenoot Elcom Automatisering overgenomen.

Over Prosoft ICT

Prosoft ICT is in 1993 opgericht en gestart met het aanbieden van ICT-oplossingen. Prosoft ICT verzorgt het IT-netwerk en werkplekbeheer van een groot aantal klanten in het midden- en kleinbedrijf in Noord en Midden-Nederland. Het bedrijf is gevestigd in Harlingen.

Over Riverdam

Riverdam is een investeringsmaatschappij die investeert in winstgevende Nederlandse MKB bedrijven met een omzet tot 20 miljoen euro. Het biedt ondernemers de beste kans om het bedrijf verder te laten groeien, door inzet van kennis en ervaring, financieringsmogelijkheden, hands-on support en een groot netwerk.

 

 

Overname Prosoft door Office IT

Neem contact op

Wij begrijpen dat voor een succesvolle samenwerking meer nodig is dan kapitaal of een spreadsheet met getallen. En zijn geïnteresseerd in jouw verhaal en jouw ambitie.

De koffie staat altijd klaar.

Neem contact op