Office IT neemt alle klanten van Webish ICT uit Leeuwarden over om de eigen marktpositie in het Noorden van Nederland verder te verstevigen.

Ook Webish ICT sluit zich aan bij Office IT uit Sneek

Sneek, april 2023 – Office IT uit Sneek neemt samen met investeringsmaatschappij Riverdam alle klanten van Webish ICT uit Leeuwarden over. Het samenvoegen van de klanten van de Friese bedrijven gaat helpen om de regionale marktpositie van Office IT verder te verstevigen, groei van het bedrijf in Noord-Nederland verder te versnellen en klanten van Webish nog beter te ondersteunen bij de toenemende vraag naar online werkplekbeheer.

De online cloud-oplossingen van Office IT uit Sneek zorgen ervoor dat werknemers overal veilig en onbezorgd kunnen werken. “De overname van de klanten van Webish ICT uit Leeuwarden maakt deel uit van een groter plan. We verwelkomen de klanten van Webish ICT dan ook met open armen. Naast autonome groei zijn we actief op zoek naar overnamekandidaten in het Noorden van Nederland om de marktpositie van Office IT verder te verstevigen en onze dienstverlening uit te breiden.”, zegt Nick Betgem, directeur van Office IT. Door het samenvoegen van klanten kan Office IT sneller groeien, de organisatie in Sneek verder professionaliseren en nog meer midden- en klein bedrijven beter van dienst zijn met online werkplekbeheer, VoIP, cloud-diensten en ICT-beheer. Vorig jaar nam Office IT ook al Elcom Automatisering uit Sneek over en recent nog Prosoft ICT uit Harlingen.

“De Nederlandse IT-markt is de derde ‘Mainport’ van Nederland en wij voorzien de komende jaren een verdere groeiversnelling door de verdere digitale transformatie als onderliggende driver. Deze investering is onze zesde stap in onze ambitie om zowel autonoom als via overnames in deze markt te groeien,” stelt medeoprichter Derk van Wingerden van investeringsmaatschappij Riverdam.

Cor Procee, oprichter van Webish ICT, is heel blij met de samenvoeging. “Office IT groeit snel en verstevigt met de klanten van Webish ICT het fundament voor verdere groei in Noord-Nederland. De markt van ICT-dienstverleners is aan het consolideren en voor ons was dit het juiste moment om ons aan te sluiten bij het eveneens Friese Office IT uit Sneek. Office IT kan met de krachtenbundeling klanten nog beter bedienen” aldus Procee.

Over Office IT

Office IT is opgericht in 2007 en adviseert, implementeert en beheert de IT-omgeving van kleine en middelgrote MKB-bedrijven zodat zij zorgeloos kunnen ondernemen. Office IT is gevestigd in Sneek en is actief in Friesland, Groningen en Noord-Holland.

Over Webish ICT

Webish ICT is in 2000 opgericht en is een full service IT-onderneming met een groot aantal klanten in het Noorden van het land. Het bedrijf helpt MKB-bedrijven met systeem- en netwerkbeheer, online clouddiensten, en hard- en softwareoplossingen. Webish ICT is gevestigd in Leeuwarden.

Over Riverdam

Riverdam is een investeringsmaatschappij die investeert in winstgevende Nederlandse MKB bedrijven met een omzet tot 20 miljoen euro. Het biedt ondernemers de beste kans om het bedrijf verder te laten groeien, door inzet van kennis en ervaring, financieringsmogelijkheden, hands-on support en een groot netwerk.

Neem contact op

Wij begrijpen dat voor een succesvolle samenwerking meer nodig is dan kapitaal of een spreadsheet met getallen. En zijn geïnteresseerd in jouw verhaal en jouw ambitie.

De koffie staat altijd klaar.

Neem contact op