PERSBERICHT

15 Succesvolle ondernemers starten tijdens pandemie investeringsmaatschappij Riverdam

15 Succesvolle ondernemers starten tijdens pandemie investeringsmaatschappij Riverdam

Amsterdam, 9 februari 2021 – Riverdam Participaties is een investeringsmaatschappij gelanceerd door 15 succesvolle Nederlandse ondernemers en heeft tijdens deze pandemie een eerste financiering opgehaald van 10+ miljoen euro. Het kapitaal wordt aangewend om te investeren in winstgevende Nederlandse MKB bedrijven met een omzet tussen 2 en 20 miljoen euro, waarvan de ondernemers een plafond voor groei hebben bereikt.

Ondernemers lopen vroeg of laat tegen eigen plafond
De financiering en lancering is een eerste belangrijke mijlpaal voor Riverdam. ‘We zijn begonnen met Riverdam Participaties omdat we veel ondernemers vroeg of laat tegen hun eigen plafond aan zien lopen. Ze runnen prachtige winstgevende bedrijven, alleen zien ze vroeg of laat in dat ze niet verder komen. De ontwikkeling van het bedrijf stagneert. We zien in de markt dat veel ondernemers hier mee worstelen.’ aldus mede oprichter Derk van Wingerden, die o.a. bij Rocket Internet en HelloFresh gewerkt heeft en daarna verschillende interim-CEO rollen vervuld heeft.

Wij geloven erin dat wij de ondernemers verder kunnen helpen door in hun MKB bedrijf te investeren én aan boord te stappen als actieve investeerder. Door inzet van onze gezamenlijke kennis, ervaring, financieringsmogelijkheden, netwerk en hands-on support versnellen wij de groei en verhogen daarmee de waarde van de bedrijven waarin wij investeren. Zo kan de ondernemer zijn of haar succes deels verzilveren en met hulp van ons het bedrijf naar het volgende niveau tillen.’

15 succesvolle ondernemers investeren in Nederlandse MKB bedrijven
‘We zien dat er behoefte is aan initiatieven als Riverdam. Er is sinds de lancering al veel interesse. Wij investeren graag in succesvolle Nederlandse bedrijven die winstgevend zijn en al meer dan 2 miljoen Euro omzet realiseren. Ze hebben laten zien dat ze bestaansrecht hebben en helpen deze ondernemers graag om ze verder te laten groeien, aldus Thomas Borsboom, oprichter van Mobiel.nl en één van de 15 investeerders van de investeringsmaatschappij.

Ook voor Gerbrand Verton, één van de oprichters van het snelgroeiende YourSurprise.com, is bij Riverdam aangesloten om mee te investeren in de groeipotentie en ambitie van andere MKB-ondernemers. ‘Met Riverdam investeren we als ondernemers samen in andere bedrijven, die hun potentie al hebben laten zien, maar tegen een plafond aanlopen. Samen helpen wij de ondernemers met de verdere uitbouw van hun bedrijf.’

Een bedrijf starten tijdens een pandemie
Een eigen bedrijf starten tijdens de coronacrisis betekent ondernemen met een flink portie lef en aanpassingsvermogen. Voor medeoprichter Manuel Leussink, die het investeringsvak onder andere geleerd heeft bij investeringsmaatschappijen HAL Investments en Egeria, is de oprichting van de investeringsmaatschappij een lang gekoesterde droom: “Wij denken dat de corona crisis juist een goed moment is om als investeerder in te stappen en ondernemers verder te helpen met het realiseren van hun groeiambities. Wij staan dan ook open voor andere ondernemers om met ons mee te investeren’. De oprichters hopen dan ook andere ondernemers te inspireren. De coronacrisis hoeft plannen voor een eigen bedrijf niet tegen te houden, zo bewijzen de oprichters van Riverdam.

 

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Derk van Wingerden via derk@riverdam.nl en 06 – 53 89 28 91. Kijk voor meer informatie op https://www.riverdam.nl

Neem contact op

Wij begrijpen dat voor een succesvolle samenwerking meer nodig is dan kapitaal of een spreadsheet met getallen. En zijn geïnteresseerd in jouw verhaal en jouw ambitie.

De koffie staat altijd klaar.

Neem contact op