PERSBERICHT

Riverdam investeert in ICT-dienstverlener Office IT

Riverdam investeert in ICT-dienstverlener Office IT

Investering gaat Office IT uit Sneek helpen om groei verder te versnellen

Sneek, 23 december 2021 – Investeringsmaatschappij Riverdam investeert in ICT-dienstverlener Office IT en gaat de eigenaren helpen om de marktpositie verder te verstevigen en de groei van het bedrijf verder te versnellen. Office IT uit Sneek is sinds 2007 allround ICT- dienstverlener met sterke focus op cloud ICT-oplossingen en implementeert en beheert deze voor kleine tot middelgrote bedrijven in met name Friesland en Noord-Holland.

Vraag naar online werkplekbeheer blijft door coronacrisis toenemen

De IT-branche behoort tijdens de pandemie tot de snelst groeiende branches in Nederland. “Door de pandemie zijn we veel meer thuis gaan werken en dat zal in de toekomst voor een groot deel van werkend Nederland ook zo blijven. De vraag naar online werkplek beheer blijft door de voortdurende coronacrisis toenemen. De online cloud oplossingen van Office IT uit Sneek zorgen ervoor dat werknemers overal veilig en onbezorgd kunnen werken.

“De Nederlandse IT markt is de derde ‘Mainport’ van Nederland en wij voorzien de komende jaren een verdere groeiversnelling door de verdere digitale transformatie als onderliggende driver. Deze investering is een tweede stap in onze ambitie om zowel autonoom als via overnames in deze markt te groeien,” stelt medeoprichter Derk van Wingerden van Riverdam. “Door deze samenwerking kan Office IT sneller groeien, de organisatie verder professionaliseren en nog meer midden en klein bedrijven in Friesland beter van dienst zijn met online werkplek beheer, VoIP, en ICT-beheer. Naast autonome groei gaan we actief op zoek naar overnamekandidaten in de regio Friesland om onze marktpositie verder te verstevigen en onze dienstverlening uit te breiden”, zegt oprichter en directeur Stefan Ooms van Office IT uit Sneek.

Office IT wil samen met Riverdam groei versnellen

De markt en organisatie van Office IT groeit en ontwikkelt zich steeds verder. “Het bijhouden van de ontwikkelingen en de verdere schaalvergroting vraagt om een andere aanpak. Het is daarom het juiste moment voor Office IT om haar eigen vleugels verder uit te gaan slaan. Voor Riverdam is dit juist de reden om in te stappen. ‘We zien veel ondernemers die graag een partner aan boord hebben om samen het bedrijf naar het volgende niveau te brengen’ aldus medeoprichter Derk van Wingerden. “Met Office IT hebben we de ambitie om flink te gaan groeien in Friesland. Met Riverdam als betrokken en hands-on investeerder denken wij dat we de juiste partij hebben gevonden om samen met ons deze groei ambitie te gaan realiseren”, aldus directeur Nick Betgem van Office IT.

Over Office IT

Office IT is opgericht in 2007 en adviseert, implementeert en beheert de IT-omgeving van kleine en middelgrote MKB bedrijven zodat zij zorgeloos kunnen ondernemen. Office IT is gevestigd in Sneek en is met name actief in Friesland en Noord-Holland.

Over Riverdam

Riverdam is een investeringsmaatschappij die investeert in winstgevende Nederlandse MKB bedrijven met een omzet tot 20 miljoen euro. Het biedt ondernemers de beste kans om het bedrijf verder te laten groeien, door inzet van kennis en ervaring, financieringsmogelijkheden, hands-on support en een groot netwerk.

Neem contact op

Wij begrijpen dat voor een succesvolle samenwerking meer nodig is dan kapitaal of een spreadsheet met getallen. En zijn geïnteresseerd in jouw verhaal en jouw ambitie.

De koffie staat altijd klaar.

Neem contact op