PERSBERICHT

Riverdam investeert in softwareontwikkelaars Hightech ICT en Divverence

Riverdam investeert in softwareontwikkelaars Hightech ICT en Divverence

Investering gaat Hightech ICT en Divverence helpen om groei verder te versnellen

Den Bosch, 1 december 2021 – Investeringsmaatschappij Riverdam neemt samen met het management en werknemers Hightech ICT en Divverence over van oprichter Stefan van de Kuilen en zet met de overname haar eerste stappen in de markt van maatwerk softwareontwikkeling. Hightech ICT en Divverence uit Den Bosch zijn in 2007 en 2015 opgericht en zijn specialist in respectievelijk softwareontwikkeling en consultancy voor grote en middelgrote bedrijven in hightech sectoren als digitale video, supply chain, gezondheidszorg, technische automatisering en automotive. De bedrijven opereren als twee onafhankelijke labels, maar zijn centraal georganiseerd als HTI Group.

Nederlandse bedrijven maken steeds meer gebruik van digitale technologieën

“De Nederlandse IT markt is de derde ‘Mainport’ van Nederland en wij voorzien de komende jaren een verdere groeiversnelling door de verdere digitale transformatie als onderliggende driver. De vraag naar maatwerk softwareontwikkeling neemt daarmee enorm toe”, stelt medeoprichter Manuel Leussink van Riverdam. Eerder deze week werd bekend dat Nederlandse bedrijven steeds meer gebruik maken van digitale technologieën. Nederland staat dan ook in de kopgroep van EU-landen, zo blijkt uit de jaarlijkse toonaangevende Digital Economy and Society Index (DESI) van de EU. Met het integreren van technologie als big data en cloud in hun bedrijfsvoering behalen Nederlandse ondernemers binnen Europa scores die ver boven het gemiddelde liggen.

Markt van softwareontwikkelaars is sterk gefragmenteerd

Ondanks deze verdere digitale transformatie is het Nederlandse landschap van maatwerk softwareontwikkeling sterk gefragmenteerd. De meeste spelers op de markt zijn generieke softwareontwikkelaars zonder duidelijke verticale of oplossingsfocus. “Hightech ICT en Divverence onderscheiden zich in deze markt door een sterke verticale focus, gecombineerd met specifieke domeinkennis en hoogwaardig personeel. Door deze overname kunnen Hightech ICT en Divverence hun marktpositie verstevigen, groei versnellen en nog meer grote en middelgrote bedrijven in Nederland helpen met geavanceerde softwareoplossingen waar ze concurrentievoordeel mee behalen. Verdere overnames sluiten we daarbij niet uit”, zegt directeur Edwin van Meeuwen van Hightech ICT.

Over Hightech ICT

Hightech ICT is in 2007 opgericht en een onafhankelijke leverancier voor softwareontwikkeling, maatwerk softwareoplossingen en consultancy voor grote en middelgrote bedrijven in digitale video, supply chain, gezondheidszorg, automotive en andere high-tech sectoren. TomTom, SPS, ASML, Philips en andere gerenommeerde bedrijven hebben concurrentievoordeel behaald met de geavanceerde oplossingen die Hightech ICT voor hen heeft ontwikkeld.

Over Divverence

Divverence is gespecialiseerd in digitale televisie en ontwikkelt softwareproducten en oplossingen voor de Europese markt. Het bedrijf is in 2015 opgericht en werkt onder andere voor Liberty Global, Telenet, Tele2, KPN en Vodafone.

Over Riverdam

Riverdam is een investeringsmaatschappij die investeert in winstgevende Nederlandse MKB bedrijven met een omzet tussen 2 en 20 miljoen euro, waarvan de ondernemers een plafond voor groei hebben bereikt of waarvan de ondernemer een gedeelte van zijn of haar opgebouwde waarde wil verzilveren (pre-exit).

 

 

Neem contact op

Wij begrijpen dat voor een succesvolle samenwerking meer nodig is dan kapitaal of een spreadsheet met getallen. En zijn geïnteresseerd in jouw verhaal en jouw ambitie.

De koffie staat altijd klaar.

Neem contact op