HighTech ICT en Ambition IT gaan samen om groei verder te versnellen

Softwareontwikkelaars HighTech ICT en Ambition IT bundelen krachten

Den Bosch, januari 2024 – Hightech ICT uit Den Bosch neemt samen met investeringsmaatschappij Riverdam het in Rosmalen gevestigde Ambition IT over van oprichter Hendrik Jan Melissen. De krachtenbundeling van de Brabantse bedrijven gaat helpen om de groei te versnellen zodat het klanten nog beter kan helpen met innovatieve softwareontwikkeling.

Digitale transformatie als groeiversneller
“De Nederlandse IT markt is de derde ‘Mainport’ van Nederland en wij voorzien de komende jaren een groeiversnelling met digitale transformatie als onderliggende driver. De vraag naar op maat gemaakte software om bedrijfsprocessen slimmer en effectiever in te richten neemt daarmee enorm toe”, stelt medeoprichter Manuel Leussink van Riverdam.


Krachtenbundeling Brabantse softwareontwikkelaars
“De samenvoeging van Hightech ICT met Ambition IT uit Rosmalen maakt deel uit van onze ambitie om onze marktpositie verder te verstevigen en onze dienstverlening te verdiepen”, aldus Peter-Paul Verhoef, CEO van HighTech ICT. “Door de krachtenbundeling is het bedrijf nog beter in staat haar klanten te voorzien van goed bedachte, goed ontwikkelde en goed functionerende software,” aldus Verhoef.

De Smart Factory softwareoplossingen van Ambition IT maken de werkvloer van producerende bedrijven slimmer en effectiever, met als resultaat een gestroomlijnde productiviteit. Hendrik-Jan Melissen, oprichter van Ambition IT, heeft veel vertrouwen in de samenvoeging. “Het technologische vakmanschap van HighTech ICT helpt organisaties relevant te blijven in deze snel veranderende wereld. Met het samenvoegen van de twee organisaties ontstaat er een sterk gespecialiseerd portfolio van softwarediensten en oplossingen waarmee we onze opdrachtgevers nog beter kunnen helpen te innoveren”. Hendrik-Jan Melissen blijft na de transactie werkzaam bij HighTech ICT.

Over HighTech ICT

Het is de missie van HighTech ICT om elke organisatie, groot of klein, toegang te geven tot goed bedachte, goed ontwikkelde en goed functionerende software, gebouwd op toekomstbestendige en efficiënt te onderhouden technologieën. Met een gespecialiseerd portfolio van ontwerp en ontwikkeling tot beheer en onderhoud, ondersteunt HTI haar opdrachtgevers om verder te digitaliseren en relevant te blijven in deze snel veranderende wereld.

Over Ambition IT
Ambition IT automatiseert repeterend en foutgevoelig werk zodat er op de werkvloer ruimte ontstaat voor vakmanschap, creativiteit en innovatie. De softwareoplossingen van Ambition IT stroomlijnen het productieproces en maken van elke fabriek een smart factory.

Neem contact op

Wij begrijpen dat voor een succesvolle samenwerking meer nodig is dan kapitaal of een spreadsheet met getallen. En zijn geïnteresseerd in jouw verhaal en jouw ambitie.

De koffie staat altijd klaar.

Neem contact op